Diepvries mini-croissantjes van bladerdeeg
stevig fruit, zoals stukjes appel, peer, banaan of abrikoos
bloem of maizena
kaneel
sateprikker
zachte rozijnen
cadeaulint in verschillende kleuren
fruitgums of gesuikerd fruit
Fruittraktatie
Verwarm de oven voor op 225 Gr C. Verdeel het croissantdeeg in stukjes langs de perforatielijnen.
Maak het fruit goed droog. Bestrooi de lapjes deeg met een beetje bloem of maizena en wat kaneel. Leg op ieder stukje deeg een sateprikker, wat fruit en rozijnen. Rol de croissants stevig op en plak ze met wat water vast. Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Laat ze afkoelen. Bind de lintjes aan de uiteinden van de sateprikker en strik ze in het midden vast. Prik aan de punten van de prikkers een fruitgum
annek3 12-12-2001
heerlijk lekker een ideaal idee voor de kids om te trakteren op school of voor het kookcafe van de naschoolseopvang.
Groetjes Anneke
anita4 05-11-2001
HALLO,
HET WAS EEN GRANDIOOS SUCCES! WE HEBBEN HET SAMEN GEMAAKT EN ZE HEEFT ZE UITGEDEELD. ALLE KINDEREN VONDEN HET PRACHTIG.
NAMENS DOCHTER EN MIJ DANK JE WEL VOOR HET IDEE.
GR.
ANITA
anita4 06-06-2001
HALLO,
WAT EEN LEUKE TIP! MIJN DOCHTERTJE IS BINNENKORT JARIG, EN DAN IS DIT OOK EEN HARTSTIKKE LEUK IDEE.
ZET HET FAVORIET, EN PAS HET TOE.
BEDANKT EN TOT ZIENS!
GR.
ANITA