1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Twee Kleuren Chocolademousse Met Vanillesaus

Twee Kleuren Chocolademousse Met Vanillesaus

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-04-2000

Ingrediënten 4 personen


7 eieren - 50 g poedersuiker - 1 reep bittere chocolade van 150 g - ? liter melk - 1 reep witte
chocolade van 150 g - 6 dl slagroom - zout - 40 g suiker - 1? zakje vanillesuiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Boven 2 kommen 5 eieren splitsen. Aan dooiers poedersuiker toevoegen. Met mixer in ? 10 minuten dik
en romig kloppen. Helft in andere kom doen.
Boven steelpan bittere chocoladereep in stukjes breken en 1 dl melk toevoegen. Op heel zacht vuur
chocolade laten smelten. Met mixer warme chocolademengsel door helft van eidooiers kloppen. Laten
afkoelen en in koelkast in ? 30 minuten koud laten worden.

Op dezelfde manier reep witte chocolade smelten met 1 dl melk. Door andere helft van eidooiers
kloppen. Laten afkoelen en in koelkast in ? 30 minuten koud laten worden.

? liter slagroom stijfkloppen. Eiwitten met snufje zout heel stijfkloppen (zie Tips).Helft van
stijfgeklopte slagroom en helft van stijfgeklopt eiwit voorzichtig door bittere chocolademengsel
scheppen. Andere helft van slagroom en eiwit voorzichtig door witte chocolademengsel scheppen. In
bakjes doen en afgedekt in koelkast in ? 2 uur stevig laten worden.

De overgebleven 2 eieren splitsen. De eiwitten worden niet gebruikt. Aan dooiers toevoegen: suiker en
vanillesuiker. In ? 5 minuten dik en romig kloppen. 1 dl slagroom erdoor roeren. In steelpan 3 dl melk
aan de kook brengen. Al roerende eimengsel toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Laten
afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereidingswijze

Vanillesaus over bordjes verdelen. Met ijsbolletjestang of twee lepels bolletjes chocolademousse erop
scheppen.




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top