Appelplaatkoek

  • Nederlands,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-04-2000

Deel dit recept

Ingrediënten
Bodem:250 gram bloem, 75 gram bruine basterdsuiker, 1 theelepel kaneel, mespunt zout, 150 gram koude boter en boter en bloem voor de vorm.
Vulling: hoeveelheid cakebeslag gelijk aan een cake, 1 kg appels ( goudreinetten), 4 eetlepels witte basterd, 2 theelepels kaneel.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vorm van 20x30cm.

Voorbereiding

Schil de appels en snij ze in vieren.Deze weer in parten snijden.

Bereidingswijze

Doe de bloem, basterdsuiker, kaneel en zout in de keukenmachine en laat kort draaien. Voeg de in blokjes gesneden koude boter toe en laat de machine niet langer dan 10 sec. draaien. Voeg 2 tot 3 eetl. koud water toe en laat zo kort mogelijk draaien tot deeg gaat samenhangen(met de pulse knop). Bestrijk vorm met boter en bestrooi met bloem. Rol uit tot dunne lap en druk die goed uit in de vorm. Prik de bodem in en zet in de koelkast. Maak cakebeslag en schep het op het deeglaagje. Strijk de bovenkant glad. Steek appelparten met de punt naar boven dicht op elkaar in het beslag. Roer basterdsuiker en kaneel door elkaar en strooi over de appels.
Zet de vorm 40 tot 50 min. in het midden van de oven van 180 graden (hete lucht iets minder).

Serveertip

Ook lekker met slagroom.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten