1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Appelmoes

Appelmoes

Door: yvonraai

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-04-2000

Ingrediënten


Een paar kg appels
pijpkaneel
water
suiker


Verder heb je nodig


Appelmoeszeef


Zelfgemaakte appelmoes, wie doet het nog?

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil zure appels, snijd ze in vieren, haal de klokkenhuizeneruit en leg ze direct in water, om rood worden te voorkomen. Zet ze op met een beetje water (ongeveer een klein kopje op 1 kg appels), een paar stukken pijpkaneel en laat de appels vlug gaar koken. Als de appels grotendeels stuk gekookt zijn, doet men ze door een appelmoeszeef (of vergiet) en suiker erbij zoveel als nodig is. In schaal doen en af laten koelen.heerlijk! De appelmoes kan men ook warm opdienen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yvonraai
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top