1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Lendelappen Met Groente

Lendelappen Met Groente

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-04-2000

Ingrediënten 4 personen


- 500 gram magere lendelappen
- 80 gr. margarine of boter
- peper
- geraspte nootmuskaal
- kruidnagelpoeder
- zout
- 500 gr. gesnipperde uien
- 200 gr. dobbelsteentjes gerookt mager spek
- 500 gr. in reepjes gesneden winterpeen
- 1 1/2 deciliter rode landwijn
- 6 middelgrote grofgesneden zoetzure
augurken
- 2 1/2 deciliter fritessaus
- sojasaus of worcestersaus
- 5 eetlepels kleingeknipte peterselie


Verder heb je nodig


Vlees-of braadpan, vleesplank, kom, kleine garde, vleesspatel, juskom.


Een winters gerecht dat echter ook in andere seizoenen met worteltjes in plaats van winterpeen kan worden bereid. Patat frites of aardappelpuree smaken er best bij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Laat de margarine in de vleespan langzaam goed warm worden.

2. Bestrooi de lappen intussen met peper, nootmuskaat en kruidnagelpoeder naar smaak.

3. Bak het vlees daarna aan de ene zijde vlug aan.

4. Keer de lappen. Laat die nu aan de andere zijde kleuren en bruin worden. Laat de helft van de snippers ui even meefruiten.

5. Voeg dan de blokjes spek toe en bak die mee. Schenk dan langs de wand van de pan
1 1/2 deciliter warm water in de pan. Temper de warmtebron als de jus kookt. Sluit de pan en laat de lappen ruim 1 uur stoven.

6. Doe dan de rest van de uisnippers, de reepjes wortel en de wijn in de pan. Schep daar, zodra de jus kookt, de augurken in. Laaat het vlees in de gesloten pan nog 1/2-3/4 uur stoven.

7. Verdun de fritessaus met 1 eetlepel sojasaus en 5 eetlepels warm water. Roer er de peterselie door en schep de saus in de pan.

8. Controleer na 5 minuten of het vlees gaar is. Proef de saus en maak die pikant van smaak met peper, kruidnagelpoeder, zout en sojasaus.

9. Schenk de saus uit de pan in de voorverwarmde juskom.
Serveer die apart bij dit gerecht.

Serveertip

Tip:

Gebruik in plaats van de fritessaus een in de steelpan te bereiden dragonsaus.
Smelt 25 gr. margarine. Voeg 20 gr. bloem toe en voeg daarna na enkele minuten doorwarmen onder goed roeren 1/4 liter bouillon toe.
Klop 1 eierdooier door de saus.Voeg onder goed kloppen 3 eetlepels citroensap toe.
Breng de saus op smaak met peper, zout, soja-of worcestersaus en 3 eetlepels gehakte dragon of gemengde fijngehakte kervel en peterslie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van emmie_m_a


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van emmie_m_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top