Jambalaya.

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-04-2000

Lekker eenpansgerecht met rijst, kip, ham, garnalen...

Deel dit recept

Ingrediënten
75 g slagers achterham
50 g chorizo
100 g gekookte kipfilet
1 ui
? rode en groene paprika
? kippenbouillontablet
2 el olijfolie
150 g witte en wilde rijst
200 g tomatenblokjes
2 theel cajunkruiden
1 bakje grote garnalen.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote pan.

Voorbereiding

Ham in blokjes snijden, evenals kipfilet.
Chorizo in dikke plakken snijden en halveren.
Ui fijnsnipperen, paprika in blokjes snijden, evenals de tomaten.

Bereidingswijze

Kippenbouillontablet oplossen in 2 ? dl heet water.
Olijfolie verhitten in braadpan en ui ca. 2 min. fruiten.
Rijst toevoegen en roeren tot de korrels gaan glanzen.
Tomatenblokjes, cajunkruiden, bouillon toevoegen en geheel ca. 20 min. afgedekt op laag vuur zachtjes laten koken.
Ham, chorizo, kipfilet en garnalen de laatste 5 min. toevoegen.

Serveertip

Lekker met een frisse salade.

Laatste reacties

hannezparadise avatar
hannezparadise 14-05-2002

Erg lekker! Met deze heerlijke ingredienten moet je echt je best doen om dit recept niet te laten smaken, natuurlijk! Ik heb de rijst apart gekookt, en er gewoon bij geserveerd.

vieke avatar
vieke 12-02-2001

Ik vond je recept tussen alle andere van jamalaya(57!). 't Was heel lekker en makkelijk. Ik heb het nog wel een beetje aangepast en ga het bij mijn recepten zetten. Groetjes Vieke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten