Pasticio
- Grieks, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 09-09-1998
Grieks pastagerecht, zeer makkelijk te maken, erg lekker
Ingrediënten 3 personen
500 gr. rundergehakt450 gr. "penne" (dikke spaghetti; buisjes)
1/4 l. gezeefde tomatensap
blikje tomatenketchup
1 blokje runderbouillon
1 rauw ei
geraspte kaas
bechamelsaus
1 ui
olijfolie
boter
zout en peper
Benodigdheden
grote panovenschaal
oven
koekepan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden, en zorg dat je honger hebt, want het spul is machtig...
Bereidingswijze
Snij de ui in stukjes, en bak deze licht aan in vier eetlepels olijfolie. Voeg hier het gehakt aan toe, en bak het gehakt rul. Voeg dan zout en peper toe.
Vervolgens voeg je het tomatensap en de -ketchup toe, wat je een tijdje laat sudderen.
Tegelijkertijd bereid je de "penne" zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing. Voeg wel een blokje runderbouillon toe aan het water.
Als de pasta gaar is, schenk je het water eraf, en roer je hier het losgeklopte, rauwe ei en de geraspte kaas doorheen.
Neem dan de met boter ingevette ovenschaal, en leg hier een laag pasta in. Hierover doe je het gehaktmengsel. Je eindigt met een laag pasta.
Het gerecht bestaat nu dus uit drie lagen. Hierover giet je de bechamelsaus, zodat het gehele oppervlak bedekt is.
Plaats dit gerecht in het midden van de voorverwarmde oven, en laat het gerecht in de oven staan totdat de bovenkant lichtbruin is (ongeveer een half uur tot drie kwartier)...
Smakelijk eten...
Serveertip
Dien het gerecht op met een lekkere Griekse salade (ijsbergsla, tomaten, fijngesneden rode ui, een gekookt eitje en natuurlijk stukje feta... maak dit af met een scheutje olijfolie en een scheutje azijn).
Net zoals bij een vergelijkbare bolognese-saus kun je natuurlijk ook tal van groente in het gehaktmengsel "meenemen".
Laatste reacties
Absoluut heerlijk en weer eens wat anders! Inderdaad wel erg machtig, maar zeker de moeite van het proberen waard! Groetjes, Petra
Echte een aanrader
Ik heb het uitgeprobeerd en het voortreffelijk.... Groetjes, Dorinda