1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse vispastei

Engelse vispastei

Door: claud

  •  , Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-03-2000

Ingrediënten 4 personen


* 1 1/4 kg kruimige aardappels
* boter of margarine
* melk
* nootmuskaat
* 1 ei
* bloem
* 500 gram gemengde stukjes vis (kabeljauw, zalm, wijting, schol)
* citroensap
* 1 klein potje creme fraiche
* verse dille
* verse peterselie
* paneermeel



Makkelijke vispastei met verschillende soorten vis, lekker met een laag aardappelpuree, mmm!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappels in 25-30 minuten gaar in water met zout en giet ze af. Schenk er 1 ? dl mek bij, leg een klontje boter in de pan en breng de melk aan de kook. Stamp de aardappels fijn en klop ze eventueel met een mixer luchtig. breng op smaak met peper en nootmuskaat. roer er 1 ei door. Verwarm de oven op 200 graden. Smelt in een steelpan 30 gram boter. Roer er 25 gram bloem bij en roer glad. Voeg in delen 1/4 liter melk toe, breng de saus al roerend aan de kook en roer hem steeds glad.
Laat de saus even pruttelen, en breng hem dan op smaak met zout en peper. Snijd ondertussen de visfilets in blokjes van 3 cm en schep ze om met 1 eetl citoensap. Roer 3 eetl creme fraiche bij de saus en schep de vis erdoor. Knip het blad van 5 takjes peterselie en 5 takjes dille heel fijn. Roer de helft hiervan door de visragout. Meng de rest met 3 eetlepels paneermeel. Vet een pasteivorm in en schep de visragout hierin. Schep de puree hierop en strijk het glad. Zet een kan met heet water klaar. Maak met een vork strepen in de puree, maak de vork tussentijds steeds schoon in het water. Strooi de kruidenpaneer hieroverheen. Leg hier en daar wat klontjes boter. Schuif de vorm in het midden van de oven en bak het gerecht in 30 minuten gaar en boven op goudbruin en krokant. Schakel eventueel de grill in voor een iets bruinere korst



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van claud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top