Kipcurry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Kipcurry

    Kipcurry

    Kipcurry

Als er bij ons thuis iemand jarig was vroeg die niet om poffertjes of patat , maar dit.2E,1V,2G,1.5F,70 cal

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
180 gr kipfilet.2 grote uien.2 grote appels.1 afgestreken (lekker pittig tot heet)eetlepel madras curry (geen gele kerrie).peper en zout.knoflook.2 eetlepels rozijnen.1 theelepel bruine suiker.1 klein blikje tomatenpuree.1 kruidnagel.1 eetlepel ketjap.scheutje vieux.paprika poeder.half boulliontablet(runder).heet water.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan

Voorbereiding

kip,uien,appels in stukjes snijden.kip klein,uien en appels iets groter.

Bereidingswijze

Kipstukjes met peper en zout bakken in de braadpan met wat olie of boter,tot ze rondom bruin zijn.Haal ze uit de pan en doe ze op een bord.De uien in de pan en bakken tot ze glazig zijn.Het vuur laag zetten en de curry erbij doen, pas op voor aanbranden goed roeren.Afblussen met heet water.Doe de rest van de ingredienten erbij.Appel en kip het laatst.Goed roeren.Zorg dat er ongeveer 3 cm vocht onderin staat.Doe de deksel op de pan en laat dit 30 min pruttelen(tot de appel gaar is).Af en toe om scheppen.

Serveertip

met rijst.In aparte schaaltjes wat schijfjes banaan,kokos,annanas,(ongezouten)pindas.Dan worden de cal wel hoger.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marie_anne_e avatar
marie_anne_e

Doorsturen

Home Recepten