1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. een super slordig en heet kadetje

een super slordig en heet kadetje

Door: sjeeny

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-03-2000

Ingrediënten 4 personen


750 gr rundergehakt gehakt
1 gesnipperde ui
200 gr champignons (doormidden gesneden)
200 gr tomaten
1/2 tl zout
1 mespunt peper
1 mespunt nootmuskaat
150 gr ontbijtspek
1/2 kop geraspte kaas
1 ui (in dunne ringen gesneden)
2 eetlepels sambal.(of meer naar smaak)
8 kadetjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak het gehakt zonder boter lichtbruin en haal het daarbij met een vork steeds uit elkaar. Fruit de gesnipperde ui even mee,en voeg de sambal toe voeg dan de champignons toe en 5 minuten later de gepelde en in kleine stukjes gesneden tomaten. Laat het geheel nog ca. 15 min doorsudderen.
Leg de opengesneden kadetjes op een bakplaat en schep het gehakt-champignon-tomaatmengsel er met een slordig-royale hand overheen.
Snijd het spek in dobbelsteentjes, bak die op hoog vuur even aan en schep ze over het gehakt. Strooi er geraspte kaas over en zet de bakplaat bovenin een voorverwarmde gloeiend hete oven tot de kaas gesmolten is.
Bak intussen de uiringen in boter goudbruin en garneer hiermee het geheel.



Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top