1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tomatensoep
  5. tomatensoep

tomatensoep

Door: miriammm

  • Nederlands, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-03-2000

Ingrediënten 4 personen


1 kilo tomaten,1 klein blikje tomatenpuree, een ui, melk, olijfolie, zout, peper, bouillonpoeder en een beetje suiker.


Verder heb je nodig


Staafmixer of keukenmachine


Dikke tomatensoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de tomaten in vieren en haal de pitjes eruit, het vel moet er aan blijven. Snij de ui fijn.

Bereidingswijze

Fruit de ui in de olijf olie. Doe de tomaten stukjes erbij. Voeg zout, peper, 1 eetlepel bouillonpoeder en een beetje suiker toe. Laat dit zachtjes doorkoken tot het bijna een tomatenprutje is geworden. Doe de tomatenpuree uit het blikje erbij. Pureer het tomaten mengsel met een staafmixer of in de keukenmachine en doe alles terug in de pan en breng het weer aan de kook. Voeg melk toe tot de gewenste dikte is bereikt. Je kunt er een beetje peterselie of basilicum in strooien.

Serveertip

Als je hem verder wilt vullen kan je deze soep natuurlijk als basis gebruiken en er nog groente, vermicelli of balletjes in doen. Voor een oosterse tomatensoep gebruik je in plaats van suiker, honing of ketjap en je kunt er dan natuurlijk chinese groenten, ommelet reepjes en tauge in doen.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miriammm
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top