Kipreepjes met hoisinsaus
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Heel snel klaar, ook lekker met andere soorten vlees
Ingrediënten 2 recipe.people
* 250 gram mihoen* zout
* 2 eetlepels olie
* 250 gram champignons, grofgesneden
* 300 gram kipfilet, in reepjes
* 1 grote groene paprika, in stukjes
* 6 eetlepels hoisinsaus
* ? -1 eetlepel aardappelmeel
Bereidingswijze
Mihoen volgens gebruiksaanwijzing op verpakking in ruim water met zout gaar koken. In wok olie verhitten en hierin champignons op hoog vuur roerbakken. Champignons uit wok scheppen. In achtergebleven olie kipreepjes in 5 tot 7 minuten rondom lichtbruin bakken. Paprika toevoegen en 2 minuten meebakken. Hoisinsaus erdoor roeren en 1 dl water toevoegen. Alles 5 minuten zachtjes laten garen. Aardappelmeel mengen met 1 a 2 eetlepels koud water e door gerecht roeren om te binden. Champignons erdoor scheppen en even meewarmen. Kip-groente mengsel serveren met mihoen.