Thaise Zoetzure Komkommer

  • Thais, Bijgerecht
  • 10-20 min.

Lekker bijgerecht bij de thaise kip met cashewnoten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 2 komkommers, geschild en in reepjes gesneden
* 1 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
* 3-4 gedroogde chilipepers, fijngehakt
* 5-7 eetlepels witte-wijnazijn
* 5 eetlepels suiker
* 1 theelepel zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 116,18 kcal
Koolhydraten 23,46 g
Eiwitten 1,92 g
Vetten 0,85 g

Voorbereiding

Let op: het gerecht moet minimaal 1 uur in de koelkast staan alvorens te serveren.

Bereidingswijze

Doe de reepjes komkommer in een schaal en strooi de ui en de chilipeper erover.

Breng de azijn met anderhalve deciliter water, suiker en zout aan de kook en laat alles doorkoken tot de suiker is opgelost. Schenk de warme vloeistof over de komkommer. Laat het afkoelen en zet de schaal tenminste 1 uur in de koelkast alvorens het gerecht te serveren.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

studentculinair avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten