1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Ham-Kaasbroodjes

Ham-Kaasbroodjes

  • Multi-cultureel, Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-03-2000

Ingrediënten 4 personen


- 4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
( 1 verpakking= 450gr= 10 plakjes van
12 x 12 cm)
- 75 gr. geraspte pikante kaas
- 75 gr. zeer fijn gesnipperde ham
- 1 kleine stevige handappel
- 3 eetlepels tomatenketchup aroma of
worcestersaus
- peper uit de molen of tabasco
- zout
- 1 klein ei, eidooier of eiwit


Verder heb je nodig


Kom, appelboor, mesje, grove appelrasp, oven
(220 C, gasstand 4-5, vork.


Lekker broodje in een wip gemaakt met kant-en klaar bladerdeeg en een vulling met of zonder vlees

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Leg de plakjes bladerdeeg op enige afstand van elkaar op de bakplaat

2. Verwarm de oven voor

3. Doe de kaas en de ham in een kom

4. Was en droog, boor en schil de appel en rasp die in de kom

5. Voeg de tomatenketchup toe en schep alles door elkaar met naar smaak aroma, peper en zout.

6. Klop het ei los met een 1/2 eetlepel water

7. Bestrijk 1 cm. van twee aaneensluitende randen van de lapjes deeg met water.

8. Verdeel de pikante vulling over de lapjes deeg, vouw ze dicht tot driehoekjes en druk de deegrandjes met een vork aan.

9. Bestrijk het deeg met ei, schuif de bakplaat in het midden van de oven en dien de broodjes op zodra ze gaar en mooi van kleur geworden zijn.

Serveertip

Variatie:

Vervang de vulling van de broodjes eens door los aangemaakt gehakt,
door geraspte kaas met snippers ananas of klein gesneden nootjes gember,
door plakjes hardgekookt ei besmeerd met tomatenketchup,
door gare groenteresten met gehakte walnoten,
door dunne plakjes appel met wat suiker en gewelde rozijnen of amandelspijs.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van emmie_m_a


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van emmie_m_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top