1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Pommes Dauphine

Pommes Dauphine

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-03-2000

Ingrediënten 6 personen


1 teentje knoflook, gepeld en fijngemaakt met de platte kant van het mes* 30 g boter* 1 kg aardappelen, geschild en in dunne schijfjes gesneden* 1,4 dl room* zout* peper* 180 g geraspte Comte* 90 g boter, in kleine stukjes gesneden.



Het voedsel uit de bergachtige provincie Dauphine is "zware kost". Comte is de lekkerste kaas uit dit gebied.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius/gasstand 6.

Bereidingswijze

Wrijf de bodem en de wanden van een zware ovenschaal in met de fijngemaakte knoflook. De bodem en wanden daarna royaal met boter invetten. Gebruik een ovenschaal, waarin u het gerecht ook op tafel kunt zetten. Leg de helft van de aardappelschijfjes in de schaal. Bestrooien met kaas, zout en peper en een deel van de stukjes boter erover verdelen. De overige aardappelschijfjes er netjes boven op leggen. Bestrooien met de resterende kaas, zout, peper en boter. Schenk de room er aan de zijkant van de schotel bij, rondom de aardappelen. In het bovenste gedeelte van de oven 30 tot 40 min. bakken, of tot de aardappelen zacht zijn en de bovenkant mooi bruin is geworden. Meteen opdienen.

Serveertip

Serveren met gebraden vlees zoals ham of gevogelte. En goente naar smaak.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van melonia


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van melonia
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top