Pommes Dauphine

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-03-2000

Het voedsel uit de bergachtige provincie Dauphine is "zware kost". Comte is de lekkerste kaas uit dit gebied.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 teentje knoflook, gepeld en fijngemaakt met de platte kant van het mes* 30 g boter* 1 kg aardappelen, geschild en in dunne schijfjes gesneden* 1,4 dl room* zout* peper* 180 g geraspte Comte* 90 g boter, in kleine stukjes gesneden.

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius/gasstand 6.

Bereidingswijze

Wrijf de bodem en de wanden van een zware ovenschaal in met de fijngemaakte knoflook. De bodem en wanden daarna royaal met boter invetten. Gebruik een ovenschaal, waarin u het gerecht ook op tafel kunt zetten. Leg de helft van de aardappelschijfjes in de schaal. Bestrooien met kaas, zout en peper en een deel van de stukjes boter erover verdelen. De overige aardappelschijfjes er netjes boven op leggen. Bestrooien met de resterende kaas, zout, peper en boter. Schenk de room er aan de zijkant van de schotel bij, rondom de aardappelen. In het bovenste gedeelte van de oven 30 tot 40 min. bakken, of tot de aardappelen zacht zijn en de bovenkant mooi bruin is geworden. Meteen opdienen.

Serveertip

Serveren met gebraden vlees zoals ham of gevogelte. En goente naar smaak.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten