1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Tonijnbolletjes

Tonijnbolletjes

  • Multi-cultureel, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-03-2000

Ingrediënten 4 personen


- 4 grote maanzaadbolletjes
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 1 blikje(185 gr) tonijn naturel
- 2 eetlepels mayonaise
- 3/4 theelepels pikant
- paprikapoeder
- peper
- zout
- 4 kleine gepelde soeptomaten
- enkele gewassen gedroogde blaadjes kropsla


Verder heb je nodig


Scherp broodmes, puntig lepeltje, boterkwast, kom, 2 vorken, tomatenmesje


Met weinig moeite en kosten kan een bolletje worden omgetoverd tot een lekker hapje bij de lunch. Overigens ook geschikt als tusendoortje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd de bolletjes even boven het midden
overdwars door.

2. Neem met een puntig lepeltje of mesje het
kruim tot op 1 cm. afstand van de korst
uit de onderste stukken van de bolletjes.

3. Strijk met de kwast 1 eetlepel van de
tomatenketchup in de uitgeholde stukjes
bolletje

4. Verdeel de inhoud van het blikje tonijn
in een kom met 2 vorken in kleine stukken.
Verbrokkel daarop het uit de bolletjes
genomen broodkruim. Voeg de rest van de
tomatenketchup, de mayonaise en het
paprikapoeder toe.

5. Schep de inhoud van de kom met de vorken
goed door elkaar en maak het mengsel
pikant van smaak met peper en zout.

6. Snijd de tomaten overlangs in dunne
plakken. Verwijder daaruit de harde
delen onder de kelkjes en verwijder
desgewenst het zaad.

7. Leg kleine stukjes slablad in de broodjes
en laat de blaadjes even over de
uitholling uitsteken.

8. Dek de vulling af met de bovenkant van
de broodjes en dien die binnen 1 uur na
de bereiding op.

Serveertip

Tip:

Gebruik in plaats van maanzaadbolletjes,
sesambolletjes, harde broodjes, kadetjes of
timpjes. Voeg aan de tonijnsalade, voor wie houdt van pikant, 1 geperst teentje knoflook of 1 eetlepel fijn gesnipperde ui en 2 eetlepels zeer fijn gesnipperde augurk toe.
Vissalades zijn te maken van veel soorten vis. Enkele alternatieven: zalm, makreel of versgekookte kabeljauw, koolvis of schelvis.
Met maatjesharing en zure haring kan ook een heerlijke vissalade worden bereid.
Maatjesharing met bietjes, appel en ui en met zure haring zoals beschreven bij de tonijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van emmie_m_a


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van emmie_m_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top