1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Chocolade Bavarois

Chocolade Bavarois

Door: jhbrinkhuis

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-03-2000

Ingrediënten 8 personen


*5-6 blaadjes gelantin *3 1/2 dl volle melk *150 gr fijne tafelsuiker *5 eieren, gesplitst *3 el cacao, gezeefd *250 gr melkchocolade, in stukjes *zout *2 1/2 dl slagroom, stijfgeklopt *2 el amandellikeur *150 gr pijnboompitten



Dit is een dessert waar je van blijft eten!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gelantine in ruim koud water ca. 5 min laten weken. Melk met 75 gr suiker aan de kook brengen. Eidooiers met cacao en 75 gr suiker luchtig kloppen. Hete melk in gedeelten erbij schenken en mengsel in de pan terugschenken. Mengsel op heel zacht vuur laten binden (niet koken). Van vuur al eerst uitgeknepen gelantine en daarna chocolade in melkmengsel oplossen. Eiwitten met snufje zout stijfkloppen en door nog warme chocolademengsel spatelen. Mengsel lat afkoelen onder regelmatig roeren. Slagroom en likeur erdoor spatelen. Pijnboompitten in droge koekepan lichtbruin roosteren en laten afkoelen. Pijnboompitten grof hakken en door bavarois spatelen. Bavarois in schaal scheppen en in de koelkast ca. 4 uur laten opstijven.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhbrinkhuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top