1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Speculaas Bonbons

Speculaas Bonbons

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-09-1998

Ingrediënten 6 personen


150 gr. Amandelspijs
? ei
? geraspte citroenschil

Voor het deeg:

90 gr. Zelfrijzend bakmeel
40 gr. Donkere bastertsuiker
5 gr. Speculaaskruiden
zout
60 gr. Koude boter
20 gr. Gehalveerde amandelen
1-2 el melk
200 pure chocolade, in stukjes


Verder heb je nodig


Bakplaat, oven


Lekkere bonbons van gevuld speculaas overgoten met chocolade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vulling:
amandelspijs mengen met ei en citroenrasp en goed door kneden.

Deeg:
Bakmeel boven kom zeven. Suiker, speculaaskruiden, zout en boter in stukjes verdeeld toevoegen en met vingertoppen tot kruimelig deeg mengen. Daarna snel tot soepel deeg kneden. Deeg in plastic folie verpakt in koelkast ongeveer 30 minuten laten rusten. Oven voorverwarmen op 175 graden celcius. Deeg in tweeen delen en beide delen uitrollen tot lap van 10x15 cm en 6 mm dik. Een deeglap op bakplaat leggen en met vork inprikken. Amandelspijs erover verdelen. Afdekken met tweede deeglap, randen op elkaar drukken. Deeg garneren met amandelen en bestrijken met melk. Speculaas in midden van de oven in ongeveer 35 minuten bruin bakken.
Speculaas op rooster laten afkoelen en in 20 blokjes verdelen. Chocolade in kom boven pan au-bain-marie laten smelten. Blokjes gevulde speculaas door de gesmolten chocolade halen en op bakpapier laten harden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van est_her


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van est_her
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top