1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Ajam Opor

Ajam Opor

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-03-2000

Ingrediënten


1 kip,
6 kemerienoten,
2 grote uien,
2 teentjes knoflook,
1 afgestreken desertlepel ke-toembar,
1- e-e-t-l-e-p-e-l- b-r-u-i-ne basterd-sui-ker,
1 theelepel laos,
1 stukje trassi,
olie,
zout,
1 sereh stengel,
2 blaadjes daun-salam,
2 blaadjes djeroek,
1 kopje melk,




Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de kip in water half gaar, eventueel kan de kip ook in kleine stukjes gesneden worden.
Maak de kemerienoten, uien, knoflook en trassi fijn en vermeng dit mengsel met met de ketoembar, basterdsuiker, laos en wat zout.
Fruit dit mengsel in de olie en voeg na het fruiten de melk, sereh stengel daun-salam en djeroek toe.
Leg de kip in dit mengsel en laat de kip langzaam gaar koken.
Het mengsel goed laten inkoken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top