1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Ajam Opor Ii

Ajam Opor Ii

Door: sasvdberk

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-03-2000

Ingrediënten


1 kip,
4 el gesneden uien,
1 teentje knoflook,
? tl ketoembar,
1 tl djinten,
2 daon salam blaadjes,
1 djeroek poeroet blaadje,
stukje sereh,
? tl suiker,
3 dl water,
zout,
olie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De kip wassen en in stukken snijden.
Kook deze in plm. 3 dl water met zout half gaar.
Alle kruiden, behalve de blaadjes fijn maken en in olie fruiten.
Voeg hierbij de kip, de blaadjes en de 3 dl kippebouillon en laat alles doorkoken, tot de bouillon bijna opgekookt is.
Doe er dan de santen bij en laat alles sudderen, tot de kip gaar is.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top