Selderijsneetjes
- Internationaal, Brood
- 30-60 min.
Gezonde en voedzame aanvulling van de lunch of een stevige ontbijthap!
Ingrediënten 4 personen
- 1 kleine knolselderij met groen- 2 1/2 deciliter bouillon
- citroensap of azijn
- 100 gr. margarine of boter
- 1 middelgrote grofgesnipperde ui
- 1 mespunt kerrie
- vers gemalen peper of cayennepeper
- 2-3 eetlepels bloem
- zout
- 4 bruine boterhammen
- 1 eetlepel maisolie of andere olie
- 4 plakjes gepelde tomaat
- 4 plakjes komkommer
- 4 plakjes radijs
- enkele kleine blaadjes
- gewassen en gedroogde kropsla
Benodigdheden
Kleine groentepan, steelpannetje, schuimspaan, schone droogdoek, grote koekepan, boterkwast, keukenpapier, ontbijtbordjes
Bereidingswijze
1. Snijd van de selderij 4 vingerdikke plakken en schil die dik. Was de plakken selderij en snijd die in stukken die ongeveer een boterham kunnen bedekken
2. Breng de bouillon aan de kook met 2-3 druppels citroensap. Doe hier de plakken selderij bij en laat de bouillon 3-4 min. zacht koken.
3. Verwarm intussen 25 gr. margarine in de steelpan. Fruit daarin onder af en toe omscheppen de snippers ui langzaam goudgeel.
4. Schep de kerrie en de peper door de bloem en voeg zout toe.
5. Neem de plakken selderij met de schuimspaan uit de pan en leg ze naast elkaar op de dubbelgevouwen doek.
6. Laat de rest van de margarine in de koekepan warm worden. Wentel de plakken selderij na elkaar door de bloem en bak ze aan weerszijde op de niet te laag gedraaide warmtebron mooi van kleur.
7. Neem de plakken selderij uit de pan en leg ze op een voorverwarmd bord. Zet de warm weg.
8. Bestrijk de boterhammen aan weerszijde met een kwastje met olie.
9. Maak de koekepan met wat keukenpapier schoon. Bak dan de boterhammen mooi van kleur.
10 Neem 4 mooie takjes groen van de selderijknol en spoel deze af.
11 Beleg 4 bordjes met slablaadjes. Leg daarop de boterhammen en beleg die met de plakken selderij.
12. Garneer de plakken selderij met tomaat, komkommer, radijs en selderijgroen.
Serveertip
Tip:
Gebruik de resten van de slederijknol en de bouillon voor het maken van een soep, bijvoorbeeld selderijsoep of soep van spliterwten, groene erwten of andere peulvruchten.