1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kaasfondue
  6. originele zwitserse kaasfondue

originele zwitserse kaasfondue

Door: mauritsenole92

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-03-2000

Ingrediënten 6 personen


Knoflook, droge witte wijn (1 glas per mee-etende persoon en 1 voor caquelon), 2 ons gruyere, 2 ons emmenthaler, 2 ons appenzeller, kirsch, bicarbonaat.


Verder heb je nodig


Caquelon


Zwitserse kaasfondue (een recept van mijn schoonmoeder, geboren en getogen in Zwitserland)

Ontdek meer:

Voorbereiding

Knoflook pellen en in minieme stukjes snijden, alle kaas grof raspen en door elkaar mengen.

Bereidingswijze

Caquelon met de wijn verwarmen, knoflook erbij meeverwarmen, portie voor portie de kaas erbij, goed roeren en laten smelten. Glas kirsch met een flinke theelepen bicarbonaat mengen en erbij schenken, blijven roeren tot het een mooie substantie is. (oppassen na het toevoegen van de bicarbonaat voor overkoken, want de hele zaak komt omhoog, maar wordt er vreselijk luchtig van).

Serveertip

Stokbrood en een glaasje kirsch bij het bord. Eet smakelijk.



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top