linzesoep

  • Turks, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-03-2000

turkse rode linzensoep, beroemd en berucht bij de medewerkers van het Zuidelijk Toneel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400gr rode linzen (turkse winkel),4 vlees/of kruiden bouillonblokjes, ui, knoflook, olie, paprika puree







rode linzen, vlees/of kruiden bouillon blokjes,ui,knoflook,paprikapuree(turksewinkel),gedroogde munt(nanne)
citroen.peterselie



9turkse


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

b.v. 2 liter was 400gr linze breng met ruim water aan de kook verwijder het schuim, voeg 4 bouillonblokjes toe.laat op matig vuur koken.(pas op met aan branden).Snijdt de ui fijn, fruit de ui in de olie, pers 3 teentjes knoflook uit bij het uitje, voeg na 2 min. 2 eetl. paprikapuree toe en 1 theel. nanne, laat 5 min. door bakken. was een half bosje peterselie en snijdt dit fijn, pers 1 citroen uit en voeg dit toe. evt. verdunne met water

Serveertip

lekker met frisse veldsla besprenkelt met citroensap en feta rolletjes (uitgebreide turksewinkel)

Laatste reacties

carodun avatar
carodun 27-11-2000

Pittige soep. Wat is paprikapuree? Ik heb wat gevonden in de Turkse winkel maar dat is heel scherp en zout!! Waardoor de soep wat minder lekker was denk ik....

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten