Limburgse Koude Schotel

  • Nederlands, Buffet
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 28-03-2000

Wel wat bewerkelijk misschien maar zooooo lekker!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
2,5 kg aardappelen, 1 kg rundvlees, 1 pot mayonaise (?650 ml), 1 pot zure augurken (even groot als de mayonaise), 1 potje zure uitjes(jampotje ongeveer), 1 ui, 2 zure appels bijv. boskoop.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Aardappels in de schil koken, pellen en af laten koelen. Vlees koken en laten afkoelen.

Bereidingswijze

Augurken, uirjes, ui en appels heel fijn snijden, niet te fijn natuurlijk! Alles in een grote kom doen. aardappels en vlees klein snijden. Bij de augurken etc. doen en goed mengen! Beste lukt dat met de handen. Dan de mayonaise erbij...even proeven want als de aardappels droog zijn moet je wat meer mayo gebruiken. Met een lepel alles goed mengen.
Tot gebruik in koelkast de smaken goed door elkaar laten trekken. Het lekkerst is het als de koude schotel zeker een nacht in de koelkast staat!!!

Serveertip

Lekker in de zomer op een bord versierd met perzik, ananas, gevulde eieren, sla en hamrolletjes.

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 16-04-2009

Hartelijk dank voor dit lekkere recept. Ik ga het beslist deze zomer eens maken. Margrit

c_van_s avatar
c_van_s 04-03-2001

Ingepikt, dank je wel, ik had hem al staan op mijn pagina mauritsenole, maar hij past beter op deze, dank je wel dus ! Carla

anny_c avatar
anny_c 03-04-2000

hallo Plantje, Limburgse koude schotel.Ik doe altijd bij de mayo zonnebloemolie en azijn, mosterd en een beetje suiker. Is ook heel lekker. groetjes, anny.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten