Pizza calzone

  • Italiaans, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-03-2000

't Is wel wat werk, maar zeker de moeite waard.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Voor het deeg:
1,5 zakje gedroogde gist * 1 theelepel suiker * 250 gram bloem * 2 eetlepels olijfolie * 0,5 theelepel zout
Voor de saus: 1 fles sugocosa tomatensaus met kruiden.
Voor de vulling:
0,5 theelepel oregano * 0,5 groene paprika * 0,5 rode paprika * 50 gram champignons * 100 gram geraspte belegen kaas * 6 plakjes salami * 2 plakjes ham * 4 ansjovisfilets * 2 gekookte eieren

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine met deeghaak.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 275 graden.
Los de gist en de suiker op in 1 dl handwarm water. Laat het mengsel 10 minuten staan en roer het vervolgens tot een glad papje.
Doe de bloem in de kom, schenk de gistoplossing erin, doe er 2 eetlepels handwarm water en 2 eetlepels olijfolie. Zet de machine aan op de hoogste stand en meng tot het een mooie bal is geworden. Dek de kom af met een vochtig gemaakte doek en laat het deeg op een warme, tochtvrije plaats 30-45 minuten rijzen.

Bereidingswijze

Snijd de paprika's in kleine blokjes. Snij de champignons in plakjes.
Maak van het deeg 2 pizza's van ca. 20 cm en leg ze op een beboterde bakplaat. Verdeel de saus (ca. 0,5 fles)erover en de oregano.
Strooi op de ene helft van de pizza's wat kaas en verdeel de salami, paprika en de champignons erover. Strooi de rest van de kaas erover en leg de ham, ansjovis en een ei erop. Klap de onbelegde helften van de pizza's over de belegde helften. Knijp de deegranden met duim en wijsvinger goed dicht, zodat de vulling er niet uit kan lopen.
Bak de pizzas in het midden van de oven in ca. 10 minuten gaar.

Serveertip

Rul 200 gram gehakt met kruiden in de koekenpan en doe de rest van de tomatensaus erbij. Serveer de pizza's met deze saus eroverheen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

dijual avatar
dijual 10-07-2001

Hai, Ik heb je recept van pizza calzone uitgeprobeerd. Heb een paar veranderingen aangebracht. Ik had nl. al gehakt uit de vriezer gehaald. Ik heb ook iets minder paprika en de dubbele hoeveelheid champignons gebruikt en een fijngesneden uitje. Heerlijk ! Ben erg blij met je recept. Het deeg heb ik trouwens in de broodbakmachine klaargemaakt, wil prima en scheelt een hoop werk ! Mathilde

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten