Romige Mosselsoep Uit Yerseke
- Nederlands, Soep
- 30-60 min.
Bereidingswijze
Mosselen schoonboenen. Kapotte mosselen en mosselen die na een tik op het
werkblad niet meer sluiten eruit halen. Mosselen met wijn en slagroom aan
de kook brengen. Met deksel op pan ca. 5 minuten op hoog vuur laten koken. Pan
tussendoor schudden tot mosselen open zijn. Mosselen uit pan scheppen en
laten uitlekken. Mosselen uit schelp nemen. Kookvocht door doek zeven.
In grote pan boter verhitten. Ui op laag vuur ca. 5 minuten al omscheppend
bakken. Bouillon en saffraan toevoegen en ca. 15 minuten zacht laten koken.
Kookvocht van mosselen en zeekraal aan bouillon toevoegen en nog ca. 5
minuten zacht laten koken. Lamsoren en mosselen aan soep toevoegen en door
en door verwarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper. Bestrooien met
salie.
Serveertip
Variatie-ideeen:
- Lamsoren kunnen eventueel vervangen worden door veldsla. De bladeren van
veldsla (ezelsoren) hebben een heerlijke, enigszins bittere smaak.
- In plaats van zeekraal kunt u haricots verts kiezen. Dit zijn dunne
sperzieboontjes, die ook wel prinsessebonen worden genoemd.
- Lekker bij de soep zijn geroosterde witbroodreepjes bestreken met
mosterdboter. Snijd hiervoor 4 ontkorste, geroosterde sneetjes witbrood elk
in vier reepjes. En bestrijk ze met 25 gr zachte boter waardoor 2 theelepels
mosterd is geroerd.
Ook erg lekker is verse roomkaas met mierikswortel (bijvoorbeeld Cantadou).