Biefstuk met port-balsamicosaus
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 28-03-2000
een makkelijk te maken overheerlijke saus bij b.v. biefstuk of rosbief, maar ook smakelijk bij een lekker stukje varkensvlees. Ik heb het recept vertaald uit het Amerikaanse kooktijdschrift Epicurious. 92% maakt het recept weer. Bekijk de 69 reviews.
http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Beef-Tenderloin-with-Port-Balsamic-Sauce-5808
Doe voorzichtig met de balsamicoazijn, te veel brengt de saus uit balans. De boter zorgt er voor dat het zuurtje wat zachter wordt, dus niet weglaten! En echt tot 1/3 inkoken, anders heb je niet de volle smaak en is de saus te dun van smaak.
Kook de saus van te voren in en zet het weg. Je hoeft het dan alleen maar op te warmen als je zo ver bent met het vlees. Klop er dan de boter en eventueel wat aardappelmeel door.
Ingrediënten 2 personen
250 ml rode port250 ml droge witte of rode wijn
biefstuk of rosbief
3 eetlepels ijskoude boter in blokjes
1 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn van goede kwaliteit of balsamico crème
eventueel wat aardappelmeel met wijn om te binden
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 638,57 kcal |
Koolhydraten | 19,16 g |
Eiwitten | 30,06 g |
Vetten | 25,59 g |
Bereidingswijze
Braad of bak het vlees op de gebruikelijke manier in een eetlepel olie en een eetlepel boter. Haal het vlees uit de pan en zet op een warm bord afgedekt weg.
Voeg het port/wijnmengsel en de balsamicoazijn toe aan de aanbaksels in de pan en schraap de aanbaksels los. Kook de saus tot 1/3de in en haal de pan van het vuur. Klop de resterende koude boter door de saus en breng de saus op smaak met zout en peper.
Mocht je de saus te dun vinden dan kun je de saus binden met een beetje aardappelmeel met wijn.
Bron
Epicurious
Serveertip
Leg het vlees op een verwarmd bord en lepel de saus er overheen.
Laatste reacties
Even een vraagje over de saus wordt dit gemaakt met port en rode/witte wijn of neem je port of wijn?????????
Ik heb inmiddels uitgevonden dat de balsamicoazijn bij de wijn en port moest (stond niet in de bereidingswijze). Vanavond gemaakt; ik vond het eerlijk gezegd iets aan de zure kant, en ik had ook verwacht dat de saus wat dikker zou worden. Een oké-saus: drie sterren dus.
Ik kom net terug uit Italie en ben helemaal verrukt geworden van de Balsamico azijn. Ik ga het recept deze week proberen bij een biefstuk. Ben benieuwd, ik heb er nu al zin in!
Wat een ontzettend heerlijke saus! Deze saus staat garant voor een zalig etentje. groetjes van Frank en Dagmar.
lijkt me een prima saus, ik neem het recept mee. Carla
Ik heb dit recept geprobeerd en het was zalig. Ik werk in de horeca en ga dit zeker een keer in een dagmenuutje verwerken. groetjes Frans
Ik heb dit recept meegenomen naar mijn pagina. Groetjes Astrid
Lijkt me heerlijk, meegenomen naar m'n favorieten. Anne