Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Biefstuk
  6. Biefstuk met port-balsamicosaus

Biefstuk met port-balsamicosaus

Door: a3anne

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-03-2000

Ingrediënten 2 personen


250 ml rode port
250 ml droge witte of rode wijn
biefstuk of rosbief
3 eetlepels ijskoude boter in blokjes
1 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn van goede kwaliteit of balsamico crème
eventueel wat aardappelmeel met wijn om te binden




een makkelijk te maken overheerlijke saus bij b.v. biefstuk of rosbief, maar ook smakelijk bij een lekker stukje varkensvlees. Ik heb het recept vertaald uit het Amerikaanse kooktijdschrift Epicurious. 92% maakt het recept weer. Bekijk de 69 reviews.
http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Beef-Tenderloin-with-Port-Balsamic-Sauce-5808
Doe voorzichtig met de balsamicoazijn, te veel brengt de saus uit balans. De boter zorgt er voor dat het zuurtje wat zachter wordt, dus niet weglaten! En echt tot 1/3 inkoken, anders heb je niet de volle smaak en is de saus te dun van smaak.
Kook de saus van te voren in en zet het weg. Je hoeft het dan alleen maar op te warmen als je zo ver bent met het vlees. Klop er dan de boter en eventueel wat aardappelmeel door.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Braad of bak het vlees op de gebruikelijke manier in een eetlepel olie en een eetlepel boter. Haal het vlees uit de pan en zet op een warm bord afgedekt weg.
Voeg het port/wijnmengsel en de balsamicoazijn toe aan de aanbaksels in de pan en schraap de aanbaksels los. Kook de saus tot 1/3de in en haal de pan van het vuur. Klop de resterende koude boter door de saus en breng de saus op smaak met zout en peper.
Mocht je de saus te dun vinden dan kun je de saus binden met een beetje aardappelmeel met wijn.

Tags,

Serveertip

Leg het vlees op een verwarmd bord en lepel de saus er overheen.

Bron

Epicurious



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van a3anne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top