Everzwijn Met Rode Kool

  • Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 28-03-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen


3 eetlepels olie
1,5 kg bout of lendenstuk van wild zwijn
2 eetlepels cognac



2 uien, in ringen
2 wortelen, in plakjes
zout, peper
1 eetlepel bloem
3 teentjes knoflook
1 fles rode wijn
bouquet garni (in stengel bleekselderij gebonden laurierblad,
tijm en peterselie)
2 sneetjes roggebrood, zonder korst
2 eetlepels wijnazijn

1 kg rode kool, fijngesneden
zout
suiker
2-3 kruidnagelen
2 zure appels, grof geraspt
boter
azijn
aardappelmeel

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Rode kool met appeltjes



Rode kool met weinig water, 1 theelepel zout, suiker en kruidnagelen aan de
kook brengen. Kool in ca. 30 minuten gaar koken. Appels na ca. 15 minuten
toevoegen en mee laten koken. Klontje boter door gare kool roeren en
scheutje azijn toevoegen. Kooknat eventueel met aardappelmeel binden.

Bereidingswijze

Oven op 160 graden C voorverwarmen. In grote braadpan in olie vlees op hoog vuur
aan alle kanten bruin bakken. Cognac, uien, wortelen, zout en peper erbij
doen en op laag vuur groenten zacht, maar niet bruin laten worden, regelma-
tig omscheppen. Bloem toevoegen en al roerende laten kleuren. Knoflook en
zoveel wijn toevoegen dat vlees onder staat. Met bouquet garni erin aan de
kook brengen. Deksel op pan doen en in oven zetten. Vlees in ca. 2 1/2 uur
gaar braden.
Intussen roggebrood in azijn laten weken. Als vlees gaar is brood uitknijpen
en door kookvocht roeren tot saus gebonden is. Vlees afgedekt in oven nog ca.
30 minuten braden. Vlees ca. 15 minuten laten rusten. In dikke plakken
snijden. Saus zeven. Op smaak brengen met zout en peper.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten