Turkse paprika`s

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-03-2000

Heerlijke gevulde paprika Turkse wijze klaargemaakt!!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
RIJST, (de surinaamse is heel lekker!! Zorg echter dat je geen snelkookrijst neemt!)
neem ongeveer een half kopje rijst.
GEHAKT, ongeveer een pond (turken nemen runder, ik neem half om half)
6 RODE PAPRIKA′S,
TOMATENPUREE ongeveer 4 eetlepels,
KNOFLOOK 3 tenen(in grove stukken gehakt)
BOULLION BLOKJE, SLAOLIE goede scheut
2 UIEN, 1 (fijngesneden)
1 in vieren gehakt,
PETERSELIE, naar smaak (fijngehakt)
MINTBLAD naar smaak (fijngehakt)
PEPER (naar smaak)
ZOUT (naar smaak)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
handen en piepermessie
evt. voor de ui staafmixer

Voorbereiding

haal het bovenste gedeelte van de paprika voorzichtig los met een scherp aardappelschilmesje en verwijder de pitten, bewaar het bovenste gedeelte wel om ze later weer terug op de paprika′s te plaatsen.

Was de rijst goed, en doe die samen met de gehakt, gesnippert ui, tomatenpuree,peper en zout, de peterselie en de mint, de scheut slaolie, in een kom, vermeng alles heel goed.
doe de vulling in de paprika′s totdat ze bijna gevuld zijn.
plaats de hoedjes (de topjes van de paprika′s) weer terug op de paprika′s

Bereidingswijze

doe de gevulde paprika′s in een pan, zorg dat ze goed stevig staan, zet er desgewenst een aardappel tussen om het vast te zetten.
Vul de pan met water totdat de paprika′s voor 3/4 onder staan.
doe er de in vieren gehakte ui bij, het bouillon blokje, en de knoflook.
Breng het geheel aan de kook, en zet het vuur daarna zacht,
Laat het ongeveer 3 kwartier tot een uur zachtjes koken.

Bron

In Turkije geleerd

Serveertip

Dit is heel lekker met een sausje van yoghurt
en knoflook
zie de rest van mijn recepten

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten