originele buffaloo chicken wings
- Amerikaans, Buffet
- 30-60 min.
- Geplaatst op 28-03-2000
Heerlijke originele Amerikaanse Chicken Wings. Klein beetje bewerkelijker dan de "gewone" Chicken Wings maar je eet je vingers er bijna bij op!
Ingrediënten 4 personen
circa 16 vlezige kippenvleugels4 eetlepels boter.
3 eetlepels Dijon mosterd.
1 theelepel tabasco.
25 centiliter kippenbouillon.
1 eetlepel Worcestersaus.
circa 50 gram paneermeel
peper, zout, paprika en komijn.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 773,89 kcal |
Koolhydraten | 11,90 g |
Eiwitten | 98,17 g |
Vetten | 36,53 g |
Voorbereiding
De oven voorverwarmen op 200 graden, stand 6.
Bereidingswijze
De boter in een vuurvaste schaal smelten.
De kippenvleugels wassen, droogdeppen en bestrooien met peper, zout, paprika en komijn, in de schaal leggen en draaien zodat ze goed bedekt worden met de gesmolten boter.
Laat dit 10 minuten in de oven bakken.
Meng intussen de mosterd met de Worcestersaus, de tabasco en 1/3 van de bouillon.
Giet dit over de vleugels en bestrooi ze met 1/3 van het paneermeel.
Keer de vleugels om en laat ze nu 15 minuten bakken.
Herhaal deze bewerking twee maal met de overige derden van de bouillon en paneermeel.
Telkens 15 minuten bakken voordat je ze omkeert.
Laat ze daarna nog circa 10 minuten bakken, ze moeten mooi bruin zijn, en haal ze uit de oven.
Serveertip
Lekker als onderdeel van een buffet, maar ook als borrelhap of brunchgerecht niet te versmaden.
Laatste reacties
Klopt het dat ze dan 3 keer 15 minuten in de oven moeten en 2 keer 10 minuten!! Is dat niet te lang voor kippenvleueltjes?? Het ziet er wel heeeel erg lekker uit!!
Mijn favoriet gerecht als ik in de VS ben! Ga deze zeker snel maken. Hartelijk dank.
heb je receot meegenonen, wij komen net terug van vakantie uit amerika dus die ga ik maken als we gezellig de foto´s gaan bekijken. groetjes jeanne
Dit lijkt me erg (zeer) lekker, ga ik zeker maken. Ook alleen al leuk om te maken, loop nu al te watertanden hahaha. Gr. Wim.
Jammie, die ga ik heel snel een keer maken!!
Door de reacties word ik opmerkzaam gemaakt op mijn wings. Ga het deze week zelf weer eens maken, zo lekker! :)
Allen bedankt voor het meenemen en de reacties, leuk!
@ Caro, dat is hetzelfde namelijk een kwart liter. 2½ deciliter=25 centiliter = 250 milliliter (ml)
allemaal positieve reactie`s... dus kan het alleen maar lekker zijn.Ik neem je recept mee en laat natuurlijk weten hoe wij het vonden. Groetjes, Adeline
Ik heb 250 cc bouillon gebruikt. Sorry voor de late reactie.