
Circa 16 vlezige kippenvleugels
4 eetlepels boter.
3 eetlepels Dijon mosterd.
1 theelepel tabasco.
25 centiliter kippenbouillon.
1 eetlepel Worcestersaus.
circa 50 gram paneermeel
peper, zout, paprika en komijn.
Heerlijke originele Amerikaanse Chicken Wings. Klein beetje bewerkelijker dan de "gewone" Chicken Wings maar je eet je vingers er bijna bij op!
De oven voorverwarmen op 200 graden, stand 6.
De boter in een vuurvaste schaal smelten.
De kippenvleugels wassen, droogdeppen en bestrooien met peper, zout, paprika en komijn, in de schaal leggen en draaien zodat ze goed bedekt worden met de gesmolten boter.
Laat dit 10 minuten in de oven bakken.
Meng intussen de mosterd met de Worcestersaus, de tabasco en 1/3 van de bouillon.
Giet dit over de vleugels en bestrooi ze met 1/3 van het paneermeel.
Keer de vleugels om en laat ze nu 15 minuten bakken.
Herhaal deze bewerking twee maal met de overige derden van de bouillon en paneermeel.
Telkens 15 minuten bakken voordat je ze omkeert.
Laat ze daarna nog circa 10 minuten bakken, ze moeten mooi bruin zijn, en haal ze uit de oven.
Lekker als onderdeel van een buffet, maar ook als borrelhap of brunchgerecht niet te versmaden.
Lindatjeh 02-02-2013
Klopt het dat ze dan 3 keer 15 minuten in de oven moeten en 2 keer 10 minuten!! Is dat niet te lang voor kippenvleueltjes?? Het ziet er wel heeeel erg lekker uit!!
thole 13-08-2012
Mijn favoriet gerecht als ik in de VS ben!
Ga deze zeker snel maken. Hartelijk dank.
jeanne1964 11-08-2012
heb je receot meegenonen, wij komen net terug van vakantie uit amerika dus die ga ik maken als we gezellig de foto´s gaan bekijken. groetjes jeanne
jacoliengarde 10-08-2012
Dit lijkt me erg (zeer) lekker, ga ik zeker maken.
Ook alleen al leuk om te maken, loop nu al te watertanden hahaha.
Gr. Wim.
jeanine804 10-08-2012
Jammie, die ga ik heel snel een keer maken!!