originele buffaloo chicken wings

  • Amerikaans, Buffet
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-03-2000
  • originele buffaloo  chicken wings

    Originele buffaloo chicken wings

    Originele buffaloo chicken wings

  • originele buffaloo  chicken wings

    Originele buffaloo chicken wings

    Originele buffaloo chicken wings

Heerlijke originele Amerikaanse Chicken Wings. Klein beetje bewerkelijker dan de "gewone" Chicken Wings maar je eet je vingers er bijna bij op!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
circa 16 vlezige kippenvleugels
4 eetlepels boter.
3 eetlepels Dijon mosterd.
1 theelepel tabasco.
25 centiliter kippenbouillon.
1 eetlepel Worcestersaus.
circa 50 gram paneermeel
peper, zout, paprika en komijn.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De oven voorverwarmen op 200 graden, stand 6.

Bereidingswijze

De boter in een vuurvaste schaal smelten.
De kippenvleugels wassen, droogdeppen en bestrooien met peper, zout, paprika en komijn, in de schaal leggen en draaien zodat ze goed bedekt worden met de gesmolten boter.
Laat dit 10 minuten in de oven bakken.
Meng intussen de mosterd met de Worcestersaus, de tabasco en 1/3 van de bouillon.
Giet dit over de vleugels en bestrooi ze met 1/3 van het paneermeel.
Keer de vleugels om en laat ze nu 15 minuten bakken.
Herhaal deze bewerking twee maal met de overige derden van de bouillon en paneermeel.
Telkens 15 minuten bakken voordat je ze omkeert.
Laat ze daarna nog circa 10 minuten bakken, ze moeten mooi bruin zijn, en haal ze uit de oven.

Serveertip

Lekker als onderdeel van een buffet, maar ook als borrelhap of brunchgerecht niet te versmaden.

Laatste reacties

Lindatjeh avatar
Lindatjeh 02-02-2013

Klopt het dat ze dan 3 keer 15 minuten in de oven moeten en 2 keer 10 minuten!! Is dat niet te lang voor kippenvleueltjes?? Het ziet er wel heeeel erg lekker uit!!

thole avatar
thole 13-08-2012

Mijn favoriet gerecht als ik in de VS ben! Ga deze zeker snel maken. Hartelijk dank.

jeanne1964 avatar
jeanne1964 11-08-2012

heb je receot meegenonen, wij komen net terug van vakantie uit amerika dus die ga ik maken als we gezellig de foto´s gaan bekijken. groetjes jeanne

jacoliengarde avatar
jacoliengarde 10-08-2012

Dit lijkt me erg (zeer) lekker, ga ik zeker maken. Ook alleen al leuk om te maken, loop nu al te watertanden hahaha. Gr. Wim.

jeanine804 avatar
jeanine804 10-08-2012

Jammie, die ga ik heel snel een keer maken!!

devilwoman avatar
devilwoman 01-04-2012

Door de reacties word ik opmerkzaam gemaakt op mijn wings. Ga het deze week zelf weer eens maken, zo lekker! :)

devilwoman avatar
devilwoman 01-04-2012

Allen bedankt voor het meenemen en de reacties, leuk!

devilwoman avatar
devilwoman 01-04-2012

@ Caro, dat is hetzelfde namelijk een kwart liter. 2½ deciliter=25 centiliter = 250 milliliter (ml)

adeline43 avatar
adeline43 01-04-2012

allemaal positieve reactie`s... dus kan het alleen maar lekker zijn.Ik neem je recept mee en laat natuurlijk weten hoe wij het vonden. Groetjes, Adeline

caroca avatar
caroca 01-04-2012

Ik heb 250 cc bouillon gebruikt. Sorry voor de late reactie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten