Spinazietaart

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-03-2000

hartige taart met spinazie, rundergehakt en feta

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
7 plakjes bladerdeeg
1 kg spinazie
500 gr. rundergehakt
200 gr. feta
75 gr. pijnboompitten
4 sjalotjes
1 teen knoflook
1 kleine spaanse peper
2 dl. slagroom
3 eieren
boter
peper, zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hartige taart vorm van 32 cm

Voorbereiding

verwarm de oven voor op 200 graden.
beboter de bakvorm en bekleed deze met de plakjes pladerdeeg.
snij de sjalotten, spaanse peper en knoflook fijn.
was de spinazie.
rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter tot ze iets verkleuren.

Bereidingswijze

bak de taart zonder vulling 20 minuten in de oven op 200 graden.
fruit de sjalotten, knoflook en spaanse peper en voeg hierbij het gehakt toe en bak het rul, laat alles in een vergiet uitlekken.
slink de spinazie in aanhangend water kort en snij deze fijn doe deze ook in het vergiet en druk al het vocht eruit.
wanneer de bodem klaar is laat je hem even afkoelen, ondertusssen roer je de spinazie, gehakt, feta en pijnboompitten goed door elkaar en schep je deze in de taartvorm.
slagroom en eieren roer je door elkaar op smaak gebracht met peper en zout.
giet deze over de taart en laat hem in 40 minuten gaar worden op 200 graden.

Serveertip

laat de taart wanneer deze gaar is even afkoelen snij hem in stukken en eet smakelijk

Laatste reacties

carlo_haha avatar
carlo_haha 21-07-2000

Gewoon errug lekker gewoon!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten