Amandelgebakjes
- Nederlands, Banket
- 20-30 min.
Paasgebak voor bij de koffie of thee, 20 stuks
Ingrediënten
300 gr amandelspijs1 ei
1,5 dl melk
1 eetl custardpoeder
1 eetl suiker
boter om in te vetten
150 gr boter
40 gr poedersuiker
1 halve peer uit blik
gehakte pistachenootjes
Bereidingswijze
Leg de amandelspijs in een kom. Splits het ei en roer het eiwit door de spijs. Roer de eierdooier los met wat van de melk en voeg het custardpoeder en de suiker toe. Breng de rest van de melk aan de kook en giet deze in een klein straaltje en al kloppende bij het dooiermengsel. Laat het mengsel op een klein vuur binden, maar niet koken. Laat de pudding afkoelen en schep de helft ervan door de amandelspijs. Vet circa 20 ronde en lage vormpjes met een doorsnee van 5 cm in met boter en schep het amandelmengsel erin. Bak de gebakjes in een voorverwarmde oven van 175 Gr C, stand 3, 10 minuten. Laat ze op een rooster afkoelen. Klop door de rest van de pudding de boter en de poedersuiker. Maak de peer met een vork fijn en roer deze erdoor. Verdeel dit mengsel over de gebakjes en bestrooi ze met de gehakte pistachenootjes.