1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Hangop
  6. Hangop

Hangop

Door: orphan

  • Multi-cultureel, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-03-2000

Ingrediënten 4 personen


Yoghurt, suiker, vanillestokjes, sinaasappels, gelatine, aardappelmeel, yoghurt-ijs


Verder heb je nodig


Theedoek


Hangop met sinaasappel-gelei

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak hangop van de yoghurt door deze in een theedoek te laten uitlekken. Snijd de vanillestokjes in de lengte open en schraap het merg eruit. Vermeng dit met de hangop en voeg suiker toe. Snijd partjes sinaasappel los en vang het sap hiervan op. Vermeng de helft van het sap met gelatine, giet dit in een rond vormpje of op een schoteltje en laat dit in de koelkast opstijven.

Bereidingswijze

Maak een saus van de andere helft van het sinaasappelsap door dit te vermengen met suiker en wat aardappelmeel. Schep de sinaasappelpartjes om met wat suiker en laat even intrekken. Rangschik de sinaasappelpartjes in een cirkel op een bord, leg hier het rondje gelei op. Schep met behulp van twee lepels een mooi 'eitje' (quenelle) hangop op de gelei en giet vervolgens wat saus rondom.

Serveertip

Garneer met wat sinaasappelschilletjes of gecarameliseerde sinaasappelpartjes (plakjes met schil, bestrooid met poedersuiker en even in de oven op 110 graden tot de suiker is gesmolten en licht gebruind).



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top