Lamsboutjes
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Hoofdgerecht paasmenu, duits-italiaans
Ingrediënten 4 recipe.people
4 lamsboutjes (a 350 gram), zout, zwarte peper uit de molen,100 gr uien, 3 teentjes knoflook, 60 gr bleekselderij, 80 gr worteltjes, 5 el olijfolie, 1 twijgje rozemarijn, 375 ml droge rode wijn, 500 gr rijpe tomaten, 400 ml lamsfond, peterselieblaadjes om te garneren.Bereidingswijze
De lamsboutjes kort met koud water afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Kruiden met zout en peper. Ui en knoflookteentjes pellen, fijnhakken. Bleekselderij schoonmaken en fijnsnijden. Wortels schrappen en in kleine blokjes snijden. 2 el olijfolie in een pan verhitten. Ui en knoflookblokjes en de rozemarijntwijg erin aanzetten, daarna van gas nemen. In een braadslede de rest van de olie verhitten en de lamsboujes erin krachtig aanbraden. Oven voorverwarmen op 200°C/gassstand 3. De rode wijn eringieten en tot de helft in laten koken. Voorbereide groenten aan wijn en vlees toevoegen. Tomaten aan steelaanzet inkruisen, met kokend water overgieten, velletje verwijderen. Halveren, met een lepel de pitjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Toevoegen aan vlees, samen met de lamsfond. Braadslee sluiten en in voorvewarmde oven 50-60 minuten smoren. Lamsvlees uit braadslee nemen - warmhouden. Saus op smaak brengen, vlees in saus - gegarneerd met peterselieblaadjes serveren.