Romeinse Gnocchi
- Italiaans, Bijgerecht
- 60-120 min.
Voor paasmenu
Ingrediënten 4 recipe.people
1 tl zout, 150 gr maisgriesmeel, 40 gr gersaspte Parmezaanse kaas. Voor kruidenboter: 100 gr boter, 1 teentje knoflook, 2 el gehakte kruiden. Extra: boter voor de vorm.Voorbereiding
1/2 l water aan de kook brengen, zout toevoegen. Al roerend griesmeel eraan toevoegen - in een fijne straal.Erop blijven letten dat het water constant kookt, zodat er geen klontjes ontstaan. In 1 richting blijven roeren. Als de brei dik begint te worden nog 20 minuten blijven roeren, dan is het mengsel gaar. Mengsel op een vochtige bakplaat leggen, volledig af laten koelen.
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 220°C./gasstand 4.
Een oploopvorm invetten met boter. Voor kruidenboter de boter smelten, knoflookteentje pellen en in de boter persen. Kruiden door vloeibare boter roeren. Met een ellipsvormige uitsteker de gnocchi uitsteken en dakpansgewijs in de vorm leggen. De geraspte Parmezaanse kaas eroverstrooien en de vloeibare kruidenboter erover verdelen. De gnocchi in voorverwarmde oven 10 minuten bakken en aansluitend 1-2 minuten onder de hete grill gratineren.