Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Koe Loe Yoek

Koe Loe Yoek

Door: pannensmijter

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-03-2000

Ingrediënten 4 personen


A:1 theelepel sherry
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel peper
B:1 ei
1 eetlepel bloem
1 eetlepel maizena
C:12 eetlepels tomatenketchup
2 theelepels sojasaus
10 eetlepels azijn
5 eetlepels suiker
4 eetlepels water
3 eetlepels maizena

1 pond magere varkenslappen of kipfilet
1 bakje champignons
2 grote winterwortels
3 grote uien
1 komkommer
1 kleine bloemkool
2 stronken prei


Verder heb je nodig


1 fles zonnebloemolie
pan om in te frituren


Azieatisch gerecht met groenten en vleesblokjes omhuld met een korstje

Ontdek meer:

Voorbereiding

* Snij het vlees in vierkante blokjes.
* Deel de champignons in vieren
* Snij de winterwortels in ringen en even
blacheren
* Snij de uien in reepjes
* Snij de komkommer in halve ringen
* Verdeel de bloemkool in kleine stronkjes
* Snij de prei in grove stukken
* Strooi de onder A genoemde ingredienten
over het vlees
* Klop de ingredienten die onder B genoemd
staan in een kom tot een egaal mengsel en
doop hier het vlees in.

Bereidingswijze

Verhit de olie tot 185 graden C.
Leg de stukjes vlees apart van elkaar in de pan en laat ze bakken tot ze goudbruin zijn. Bak de groenten in porties gedurende 1 minuut, en laat ze uitlekken.
Roer alle ingredienten die onder C genoemd staan goed door elkaar. Verhit 5 eetlepels van de olie in een andere pan. Voeg het mengsel van C toe en laat al roerende zachtjes koken tot de saus dik wordt.
Leg het vlees en de groenten in de saus en laat alles samen goed warm worden.

Serveertip

Serveer samen met rijst, notenrijst of gele rijst.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pannensmijter
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top