1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Jachtschotel

Jachtschotel

Door: karinjacobs

  • Nederlands,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-03-2000

Ingrediënten 4 personen


800 gr.reebout,4 eetl.olie,1 prei,1 laurier-
blaadje,4 jeneverbessen,4 zwarte peperkorrels
zout,200 gr.champignons,1 teentje knoflook,
2 eetl.tomatenpuree,thijm,125 gr.macaroni
en peterselie.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd zorgvuldig stukjes huid en zenige stukjes vlees weg en snijd het vlees dan in stukjes.Was de prei en snijd hem in dunne reepjes.Was de champignons,maak ze schoon
en snijd ze in dunne plakjes.Verhit de olie in een grote pan;bak er het vlees goudbruin in aan door het voordurend om te draaien en
bak er vervolgens de prei in aan.Giet er dan
1 1/2 liter koud water of bouillon bij.
Doe er het laurierblaadje bij,de jeneverbessen,de peperkorrels en zout en laat op niet al te hoog vuur ongeveer 1 1/2
uur sudderen.Doe er indien nodig wat water bij.Zeef de soep en giet hem vervolgens zonder het vlees terug in de pan.
Kook de champignons in het vocht samen met de thijm,het uitgeperste knoflookteentje en de tomatenpuree.Kook vervolgens de macaroni
gaar in de kokende soep,op een laag pitje,totdat de macaroni"al dente"is.
Doe er dan de stukken vlees weer in,breng nog een keer aan de kook en maak op smaak af.

Serveertip

Dien op met fijngehakte peterselie.
U kunt er bijna alle soorten vlees,alle groenten en deegwaren voor gebruiken.
Met een salade vooraf en vers fruit toe heeft U er een volledige uitgebalanceerde maaltijd aan.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karinjacobs
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top