1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gebakken Grutjes

Gebakken Grutjes

Door: heerlijke_hapjes

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-03-2000

Ingrediënten


1 l melk of karnemelk
200 gr boekweitgrutten
1 mespunt zout
bloem
boter of olie of reuzel



Nagerecht uit grootmoeders keuken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de melk of de karnemelk met de grutten en het zout roerende aan de kook, laat het zolang koken - 15 tot 20 minuten - tot de lepel er rechtop in blijft staan. Doe de gruttenbrij over op twee of meer - al naar gelang u dikkere of dunnere gebakken grutjes wilt hebben - natgemaakte borden. Laat ze afkoelen, snij de stijve plakken in 6 of 8 punten. Wentel de punten door de bloem en bak deze in boter of olie of reuzel in de koekenpan aan beide zijden bruin.

Serveertip

Presenteer er stroop of (zie recepten op deze pagina; sauzen) stroopsaus bij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heerlijke_hapjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top