Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Stoofvlees
  6. Stoofvlees Op z'n Cubaans

Stoofvlees Op z'n Cubaans

Door: maylynn

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-03-2000

Ingrediënten 8 personen


1,5 kg runderstoofvlees in blokjes
2 el bloem
zout
2 el olie
2 el margarine
2 koppen gedroogde zwarte bonen
1 el olijfolie
4 uien
4 teentjes knoflook
2 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
heet water
peper
zout
1 rijpe avocado
bosje lenteui
limoen



Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de bonen een nacht weken in koud water
Breng ze dan aan de kook en laat ze 1,5 uur sudderen met het deksel op de pan.
Tegelijkertijd:
Dep het vlees goed droog met keukenpapier.
Laat wat margarine smelten en voeg wat olie toe.Braad nu zoveel vlees aan,zodat de bodem van de pan bedekt is.
Haal het vlees uit de pan en bak zo de rest van het vlees op dezelfde manier.
Voeg al het vlees samen en bestrooi het met zout en bloem en roer het flink door elkaar.

Bereidingswijze

Giet de bonen af en spoel ze af.
Haal het vlees uit de pan en verhit de olijfolie.
Hak de uien grof en fruit ze glazig in de olie.
Roer de in plakjes gesneden knoflook er door., dan de koriander en de komijn.
Roer het aanbraadsel los met heet water.
Doe het vlees en de bonen in de pan en vul bij met heet water tot alles onder staat.
Laat het dan 1,5 tot 2 uur sudderen.
Breng het op smaak met peper en zout en evt. nog wat komijn.
Snij de geschilde en ontpitte avocado in blokjes en het groen van de lenteui in stukjes.
Leg op elk bord een portie avocado met plakjes limoen en de gesnipperde lenteui.
Geef er een schep stoofvlees bij.

Serveertip

Laat de saus niet te dik worden.
Controleer even een half uur voor het einde van de gaartijd.Als de saus te dun is, laat je het deksel van de pan. Is ze te dik, voeg dan water of bouillon toe



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maylynn
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top