1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Tonijnsalade
  6. pikante tonijnsalade

pikante tonijnsalade

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-03-2000

Ingrediënten 4 personen


500 gram tonijnfilets
3 eetlepels vissaus of lichte sojasaus
3 eetlepels limoensap
1,5 eetlepel suiker
2 eetlepels arachide-olie
250 gram tomaten
6 bosuitjes
3 eetlepels fijngesneden sjalot
2 kleine rode verse Thaise (of Spaanse) pepers, desgewenst zonder de zaadjes, grof gehakt
hand verse koriander
hand vers Thais of gewone basilcum



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de tonijn in blokjes van circa 2,5x2,5 cm. Marineer ze circa 1 uur in een mengsel van vissaus,
limoensap en suiker. Laat de vis uitlekken en vang de marinade op.
Verhit de wok of een grote koekenpan, bij voorkeur een met een anti-aanbaklaag,
op hoog vuur en giet er, als de pan heet is, de olie in. Voeg de tonijn toe als
er een lichte damp van de olie afkomt en roerbak 1 minuut. De tonijn moet van
binnen rose blijven. Schep de tonijn op een voorverwarmde schaal.
Giet het teveel aan olie uit de wok, blus af met de marinade en laat het op
halfhoog vuur 30 seconden koken. Giet het vocht over de tonijn.
Snijd de tomaten in plakken. Snijd de bosuitjes schuin in smalle ringetjes.
Schep de tomaat, de bosui, de sjalot, de pepers, de koriander en het basilicum
door de warme tonijn en serveer meteen.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookfreakje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookfreakje
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top