pittige komkommersalade

  • Thais, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2000


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram komkommer

3 eetlepels vissaus of lichte sojasaus

3 eetlepels limoensap

3 eetlepels water

2 eetlepels suiker

1 grote verse rode Thaise (of Spaanse) peper, zonder de zaadjes, in
reepjes

3 eetlepels sjalotringetjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Halveer de ongeschilde (maar
gewassen) komkommers in de lengte en verwijder de zaadjes met een theelepel.
Snijd de komkommerhelften in dunne plakjes.

Roer in een grote kom vissaus, limoensap, water en suiker door elkaar en blijf
roeren tot de suiker is opgelost.

Voeg de komkommer, de rode peper en de sjalot toe en schep alles door elkaar.
Laat de salade minstens 20 minuten rusten alvorens hem te serveren.

Laatste reacties

Purrie avatar
Purrie 10-01-2013

o wat een leuk recept voor komkommer! Weer eens heel anders, ik ga het zeker maken! Dank!

orphan avatar
orphan 19-03-2012

Lekker van gegeten vanavond. echt heel lekker! Thanks voor het recept.

elenna avatar
elenna 03-12-2010

Gisteravond uitgeprobeerd, samen met een thaise curry. Het was een succes! Fijn ook dat je hem zo pittig kan maken als je zelf wilt!

_infinity_ avatar
_infinity_ 02-08-2008

Erg lekker. Ik voegde nog wat wakame toe (japans zeewier) en ook daarnee smaakte het erg goed.

picula avatar
picula 10-10-2004

meegenomen ;-)

hongerleier avatar
hongerleier 06-05-2003

lijkt me heerlijk ik neem het mee! bedankt!

maryh avatar
maryh 04-07-2001

Ik heb deze salade vanavond uitgeprobeerd. En mijn man vond hem voor herhaling vatbaar. Dus vanaf nu staat hij geregeld op onze tafel. Mary

meatteam1 avatar
meatteam1 02-07-2001

Klopt, als je het kerngedeelte bij de komkommersalade laat wordt het inderdaad een waterig goedje. Het is een lekker pittig bijgerecht. Hij gaat mee naar mijn pagina.

kookfreakje avatar
kookfreakje 25-03-2001

Ik denk dat het gerecht anders te nat wordt, dat gedeelte van de komkommer bevat het meeste vocht. Bovendien staat het wat 'netter' Lina

stender avatar
stender 25-03-2001

lijkt me een heel lekker recept, ik wil het ook gaan proberen, maar heeft het een reden dat de zaadjes uit de komkommer moeten?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten