Deens Paasgebak

  • Internationaal, Banket
  • 20-30 min.

Eet ze warm of koud.

Deel dit recept

Ingrediënten
8 plakken bladerdeeg (diepvries)
bloem om te bestuiven
150 gr kwark
1 eierdooier
25 gr suiker
zout
geraspte schil van 1/2 citroen
25 gr rozijnen
1 ei
boter om in te vetten

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


Laat de plakken ontdooien en leg ze op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er ronde plakken uit met een doorsnee van 10 cm. Roer door de kwark de eierdooier, de suiker, het zout, de citroenschil en de rozijnen. Verdeel dit mengsel over het deeg en klep dit dubbel. Maak de randen nat met water en druk ze met een vork goed aan. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei. Leg de gebakjes op een ingevette bakplaat en schuif deze in een voorverwarmde oven van 220 Gr C, stand 5. Bak ze in 20 minuten gaar en goudbruin. Eet ze warm of koud.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

heerlijke_hapjes avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten