1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Varkensreepjes Op z'n Zondags

Varkensreepjes Op z'n Zondags

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-03-2000

Ingrediënten 4 personen


500 gram varkensreepjes, zout, peper, 1 eetl. bloem, 2 paprika's, 1/4 l slagroom, 1 eetl. tomatenpuree.
Voor de marinade: 1 glas rode wijn, 1 eetl. slaolie, 1 teentje knoflook, 1 eetl. bruine suiker



Een dag marineren (bv op zaterdag) maar zondags weinig werk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vermeng de ingredienten voor de marinade goed door elkaar en giet deze marinade over het vlees. Afdekken en 1 dag laten staan.

Bereidingswijze

Neem het vlees uit de marinade (marinade niet weggooien) en bestuif het vlees met wat bloem. Snijdt de paprika in reepjes. Bak het vlees en daarna de paprika op hoog vuur in 5 minuten. Haal het vlees uit de pan en roer door de bakboter de tomatenpuree. Even bakken en de bloem toevoegen, goed roeren. Dan de niet opgeklopte room erbij. Even aan de kook brengen, scheutje marinade erbij en op smaak brengen met peper en zout. Saus en vlees apart serveren.

Serveertip

Met rijst, krieltjes of puree. Lekker met komkommersalade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rony_c


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rony_c
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top