1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Amerikaanse Hamburger

Amerikaanse Hamburger

Door: plantje

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-03-2000

Ingrediënten


Rundergehakt (reken ? 125 gr. per pers.),
1 ei, 1 eetl. bloem, 1/2 tot 1 eetl. mosterd,
1 etl. tomatenketchup, peper en zout.
Evt. ui in ringen gesneden.
1 tot 2 zachte broodjes per pers.
Sla blaadjes.


Verder heb je nodig


Als je een hamburgervorm hebt is die wel handig maar hoeft niet


Echte Amerikaanse hamburger zoals ze daar maken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rundergehakt met ei, bloem, mosterd en ketchup in een kom mengen (met je handen lukt het het beste), naar smaak zout en peper toevoegen. Even laten staan. Met hamburgervorm of handen hamburgers maken. Niet te dik anders duurt het te lang voor het gaar is.

Bereidingswijze

In hete Koekenpan olie of boter verwarmen. Hamburger aan een kant laten bruinen alvorens om te draaien, maar 1 keer draaien anders valt de hamburger uit elkaar! Bakken tot het gaar is. Mag een beetje medium zijn. In andere koekenpan ondertussen de uienringen bakken.

Serveertip

Broodje helemaal open snijden, beleggen met blaadje sla, hamburger erop leggen en daarop de uienringen. Lekker met mayonaise en ketchup.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van plantje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top