1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Creme brulee
  5. Creme Brulee

Creme Brulee

Door: liekje

  • , Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-03-2000

Ingrediënten 4 personen


* 1 vanillestokje, in de lengte doorgesneden * 1/2 l room
* 4 eierdooiers
* 80 g suiker
* 2 el bruine suiker



Heerlijk als nagerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160 'C. Room met daarin vanillestokje op laag vuur roeren tot de room begint te koken. Vanillestokje eruit halen, merg door de room roeren en opzij zetten. 2. Eierdooiers en suiker licht kloppen tot een dik, bleek mengsel. Geleidelijk room toevoegen, voorzichtig kloppen. 3. Mengsel in ovenbestendige bakjes met een inhoud van 2 dl zeven. Bakjes in een bakblik zetten. Warm water in blik gieten tot halverwege de hoogte van de bakjes. 45-55 Min. bakken, tot de inhoud stevig is. 4. Uit de oven halen, laten afkoelen. Dan in de koelkast zetten en koud laten worden. Dit duurt minstens 3 uur. Voor het serveren een dun laagje bruine suiker op eik puddinkje strooien en 1-2 min. onder een zeer hete, voorverwarmde grill zetten, tot de suiker karamel wordt. Let goed op, want dit gaat erg snel. Schaaltjes met ovenhandschoenen uit de oven halen. Eerst af laten koelen, dan serveren.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van liekje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top