Knipsaus

  • Turks, Borrelhapje
  • 10-20 min.

Met dank aan mijn zus Ine. Deze warme fetadip is al jaren een groot succes op een gezellig avondje met vrienden.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 pakje roomboter, 250 g. fetakaas, 1 grote ui, 5 tenen knoflook, 3 bosuitjes, 1 bosje selderij, 1 bosje peterselie, 10 griekse of turkse pepers (in azijn, uit een pot), 1/2 kopje water, 1 kippebouillonblokje, 1 turks brood (pide)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 braadpan, schaar, schilmesje, snijplank, diep bord, 1 vork, een sudderplaatje.

Voorbereiding

Snipper de ui fijn. Pers de knoflooktenen. Snijd de bosui in ringetjes en knip de selderij en peterselie fijn. Verkruimel de feta met een vork in een diep bord. Knip de pepertjes in stukjes. N.b.: de naam 'Knipsaus' is ontstaan door het vele knipwerk dat er gedaan moet worden!

Bereidingswijze

Zet de braadpan op een middelmatig vuur en smelt een kwart van de boter. Fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg dan al het groen toe met de rest van de boter. Laat de boter smelten onder goed roeren. Voeg dan de feta toe en de pepers. Voeg een half kopje water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Blijf goed roeren tot het begint te pruttelen. Laat het op een sudderplaatje zo'n 15 minuten sudderen.

Serveertip

Snijd het turkse brood in flinke stukken. Zet de pan op tafel en dippen maar! Denk om de servetjes! Deze saus is ook heel lekker bij vleesgerechten.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

swanna avatar
swanna

Doorsturen

Home Recepten