1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zalm
  6. tartaar van rauwe zalm

tartaar van rauwe zalm

Door: nana_c

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-03-2000

Ingrediënten 4 personen


400 gr zalmhaasje(zeer vers ofwel diepvries)
wat citroensap(flesje),20 cl zure room,30 g bieslook(diepvries),10 g dille(diepvries) ,Worchestershiresaus,peper en zout.


Verder heb je nodig


Keukenrobot


Mooi als begin van een romantisch avondje,zeer lekker,gemakkelijk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De dag voordien:
Hak de zalm ze fijn in de keukenrobot.Doe de vis in een kom en doe er 1 eetlepel room bij,wat citroensap,1 eetlepel fijngesneden bieslook en peper en zout naar smaak.
Maak de saus:
Vermeng de rest van de zure room met een scheutje worchestershiresaus,gehakte dille en peper en zout naar smaak.

Bereidingswijze

De dag zelf:
Doe wat saus op elk bord,versier met wat dille en bieslook.Maak van het zalmgehakt Quenelles(eivormige bolletjes)of maak er een hartje van.Heel mooi bvb.met Valentijn en leg op elk bord 2 quenelles,of een hartje.

Serveertip

Je kan het nog versieren met citroen,tomaat enz.
Serveer met een droge witte wijn bvb.een Muscadet de Sevres et Maine sur Lie



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nana_c
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top