Zuppa Inglese

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.

een italiaanse versie van de engelse trifle met een romige, dikke custardvla als basis.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
2 eetlepels maizena- 575 ml melk-2 eieren,losgeklopt-2 eetlepels suiker-geraspte schil van 1/2 citroen-450 g rijpe aardbeien-16 lange vingers-Amaretto-150 ml slagroom-snufje nootmuskaat.suiker,,
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
slagroomspuit

Bereidingswijze

1.
Roer de maizena glad met wat melk. Klop eieren, suiker, citroenschil en nootmuskaat in een pan met dikke bodem en giet de overige melk erbij. Roer het maizenamengsel erdoor en verwarm op laag vuur tot de vla bindt en begint te koken.
2.
Laat de vla al roerend, 1 minuut zachtjes koken. Leg er een velletje beboterd vetvrij papier op en laat het iets afkoelen.
3.
Houdt 8 mooie aardbeien apart voor de garnering en verwijder het kroontje van de overige aardbeien. Verdeel de helft van de lange vingers in een glazen schaal en sprenkel er amaretto over. Snijd de aardbeien door midden en verdeel de helft over de lange vingers. Giet er een laag vla op. Herhaal dit met de overige lange vingers, vla en aardbeien. Laat de vla afkoelen.
4.
Klop de slagroom stijf en strijk er een laagje op de afgekoelde vla. Spuit toefjes langs de rand en garneer met de achtergehouden aardbeien. Serveer gekoeld.

Serveertip

in mooie glazen, brede bokaal.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

erven avatar

Doorsturen

Home Recepten